Contacontes

“Els contes pasan de boca a orella i diuen, des de fa molt de temps, allò que cap altra cosa pot dir”.(Jean Claude Carrière)

Sempre va bé que ens facen riure i pensar amb festives paraules còmiques.Este divertit i variat espectacle de contes, cançons, manipulació objectes, titelles i altres oralitats ludic-festives, ens ajuda a recordar que no sols de pa viu l’home.Et vas a perdre aquest Festí?
Espectacle de butxaca adaptable en el temps i l´espai. Existeix versió associada a festins per a gaudir “en familia”(aniversari, onomàstiques, sopars, berenars, Nadal, Reis, etc…) o per a “obrir boca” a esdeveniments de qualsevol tipus

Més dades:

 • Duració: 50 minuts
 • Dirigit a public: Infantil 6 a 12 anys i Adult

“Les mans de la meua iaia, merenga i caramel. Les mans de la meua iaia unes mans de conte…”.(Celia Viñas)

UUn divertit “manoll” de contes, poemes, cançons i jocs orals amb, de, per, sense, sobre…mans.
Ideat per recrear, emocionar i alegrar l´oïda, l´ull i les mans de l´oient tot está “fet a man” i “amb bones mans”.

Més dades:

 • Duració: 50 min.
 • Dirigit a públic: Infantil 2 a 6 anys i Familiar

La aficció a la lectura es transmet d´un modo directe i personal”. (Anònim)

“ Ara i aci, contaré o cantaré certes coses que escoltí i ara compartisc aquí”. Així inicie les sesions d´aquesta proposta d´animació lectora ja que la meua dilatada experiencia m´ensenya que l´aficció a la lectura es transmet d´un modo directe i personal.
De manera divertida i creativa provoque en els oients el desig de llegar per ells mateixos els contes i cançons que escolten.

Més dades:

 •  Adaptable a tot tipus d´esdeveniment cultural.
 • Els contiguts son elegits responent als criteris de: autor, edats, temàtica, efemèride, novetats, època de l´any… etc.
 • Duració: 55 min.
 • Dirigida a públic: Infantil 3 a 12 anys i Adult.

AIXÒ ERA I NO ERA

“Un conte es un divertiment, una evasió, i quand és hàbil ens recondueix a eixe mon del qual creiem haver-nos lliurat”.  
(Jean Claude Carrière)

Sessió de contacontes per celebrar la cultura valenciana, especialment el Dia 9 d´Octubre o el Dia del Llibre Valencià, amb les narracions de les rondalles de Enric Valor (Mig pollaste, Nabet, I queixalets també!, El dimoni fumador i L´amor de les tres taronges), el romanç tradicional recollit pel castellonenc Àlvar Monferrer (Les transformacions) expressat per mig de titelles; i el cant de les cançons populars valencianes (La lluna la pruna, Allà baix del riu, En Joan Petit, En Pepet el verduler) que es podrán ballar en un espai adient.
Al finalitzar cada narració o cada cançó es presentarán els llibres fonts de informació de cadascu dels materials orals tractats

Més dades:

 • Durada: 50 minuts
 • Públic: Infantil i familiar
 • Idioma: Valencià i Castellà

Projectes de contacontes

“Lo cortés no quita lo Vicente” Adults

Data prevista d´estrena: Nov 2022